Maansverduistering op komst

Dit weekend kunnen we een maansverduistering verwachten.  Aanstaande zaterdag om 16.26 uur gaat het gebeuren.

De maan wordt voor opkomst helemaal verduisterd, maar dat is voor ons nog niet te zien. Als de maan bij ons tevoorschijn komt, zien we een gedeeltelijke verduistering. Tenminste, als er geen wolken voor hangen natuurlijk. Om 17.18  is het hemellichaam weer helemaal te zien. Nog wel wat donkerder dan normaal, want de schaduw van de Aarde is pas om 18.28 helemaal verdwenen.

Als je zaterdag wilt kijken, let dan op dat je zicht niet geblokkeerd word door hoogbouw. De maan staat namelijk laag aan de horizon. Op 15 juni van dit jaar was er ook een maansverduistering, maar die was niet erg goed te zien.

Lees ook:Kankercellen vergiftigd met suiker
Lees ook:Stukjes van Marssonde storten 15 januari neer
Lees ook:Satellieten moeten mysterie van de maan ontrafelen
Lees ook:Nieuwe therapie voorkomt stralingsdood
Lees ook:Vloeken helpt tegen pijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.