Mistig scherm toont 3d-konijn

Dit paarse konijn lijkt wel een geestverschijning. Een Japans team heeft de projectie gemaakt met een scherm van mist, dat uit verschillende hoeken bekeken kan worden.

Drie projectoren stralen verschillende plaatjes van het konijn richting de miststroom. De waterdruppeltjes in de mist verspreiden het intense licht, waardoor we het figuur kunnen herkennen. Het konijn reageert zelfs op mensen. Als iemand een een infrarode LED draagt en zijn vinger in mist beweegt, wordt dat geregistreerd door een camera. Die laat de projectors het beeld veranderen. Daardoor lijkt het alsof het konijn schrikt van de aanraking.

Het mistscherm kan gebruikt worden als hulp voor dokters om medische ingrepen uit te leggen. Het systeem wordt gedemonstreerd bij Siggraph Asia, een jaarlijkse conferentie over computergraphics en interactieve technieken in Hongkong.

 

 

Lees ook:Waarom wij de besten zijn
Lees ook:Kuipers over Aarde: ‘Het is allemaal niet zo veel’
Lees ook:Vloeken helpt tegen pijn
Lees ook:Wetenschappelijk onderzoek krijgt minder geld dan gedacht
Lees ook:‘Sexting’ minder populair dan gedacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.