‘Vrouw hoest tumor weg’

Archieffoto (Wikipedia)

Een Britse vrouw heeft een levensgevaarlijke tumor bij zichzelf verwijderd, door hard te hoesten. Daardoor voorkwam ze ook dat de agressieve keelkanker uitzaaide. 

Toen Claire Osborn een kriebel in haar keel voelde,  hoestte ze een stukje vlees op van zo’n twee centimeter.  Dat was al de tweede keer in twee dagen.  De tweede keer was het stukje groter dan de eerste keer.  Osborn besloot naar de huisarts te gaan. Een biopsie van het weefsel bracht erg slecht nieuws: het ging om een agressieve vorm van kanker, waarbij de kans op genezing met zware behandelingen zo’n vijftig procent was.

Echt gebeurd?
In het ziekenhuis van Coventry werden foto’s gemaakt. Daar bleek uit dat Claire geen uitzaaiingen had. Volgens de dokters had ze haar eigen tumor weggehoest. Dat is zeer uitzonderlijk. Mogelijk groeide de tumor aan een steeltje,  dat afbrak door het gehoest. Hoewel het verhaal misschien ongelooflijk klinkt, lijkt Gary Walton,  de man die in Britse media als behandelend arts wordt genoemd, in elk geval echt te bestaan.


Lees ook:‘Lichaamsgeur verraadt persoonlijkheid’
Lees ook:Vloeken helpt tegen pijn
Lees ook:Video: vleesetende orang-oetans smullen van plompe lori
Lees ook:Software spoort familieleden op
Lees ook:Angkor verloor gevecht tegen droogte

Eén reactie op “‘Vrouw hoest tumor weg’

  1. psver

    Dat is wel echt bad-ass

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.