Plak je gezicht op andermans hoofd

In menig Hollywoodfilm wordt een gezicht met de computer op een ander lichaam geplakt. Denk aan de jonge Arnold Schwarzenegger in Terminator Salvation, Brad Pitt als Benjamin Button of recent een ‘tweeling’ in The Social Network. Met nieuwe software zijn dit soort trucs ook voor goedkopere producties weggelegd.

Harvard-onderzoeker Kevin Dale heeft met slechts één camera en wat eenvoudige belichting mooie effecten gecreëerd. Een algoritme maakt 3d-modellen van elk gezicht. Daarna vervormt de software dat gezicht, zodat het op een nieuw hoofd past. Het programma zoekt daarbij ook naar een plek, waar het knip-en-plakwerk er zo naadloos mogelijk uitziet.

Binnenkort op Youtube?

De software, die getoond wordt op de Siggraph Asia-beurs, zou ook meerdere takes van dezelfde acteur kunnen samenvoegen. Zo worden de beste stukjes gecombineerd. Voorwaarde voor een goed eindresultaat is wel dat de belichting telkens ongeveer hetzelfde is. Voor de grote kaskrakers is het programma niet bedoeld, maar de kans bestaat dat er bijvoorbeeld een Youtube-plugin van wordt gemaakt. Op wiens hoofd zou jij je gezicht wel eens willen zien?

Lees ook:Software spoort familieleden op
Lees ook:Belgische primeur met gezichtstransplantatie
Lees ook:Mistig scherm toont 3d-konijn
Lees ook:Geluid als extra smaakmaker
Lees ook:Piepkleine naalden geven injecties zonder pijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.