Aangespoelde Noorse haringen voorlopig raadsel

Haringen (Wikipedia)

Het is voer voor mensen die geloven in de apocalyps van 2012:  massasterfte van dieren. Op nieuwjaarsnacht zijn tienduizenden haringen aangespoeld bij Kvaenes, in de regio Nordreisa. Biologen zoeken uiteraard naar een logische verklaring, maar voorlopig staan ze voor een raadsel. 

Verdwijntruc

Een groot roofdier heeft de vissen misschien het strand opgejaagd, of ze zijn verdwaald door een zware storm. Andere opties zijn ziekte of een grote hoeveelheid zoet water in de zee, van een naburige rivier. Volgens het Noorse instituut voor Marien Onderzoek zijn er nog nooit zo veel aangespoelde haringen aangetroffen. Het tapijt van 20 ton vis is inmiddels weer verdwenen. Daar was geen opruimactie voor nodig, waarschijnlijk zijn ze teruggespoeld.

2012

Voor sommigen  is dit uiteraard weer een teken van de apocalyps die de Maya’s zouden hebben voorspeld (maar eigenlijk niet).  Deze gelovigen konden zich rond nieuwjaar al verheugen met het nieuws van massale merelsterfte in Arkansas.  In dat geval was de boosdoener makkelijker aan te wijzen. De vogels schrokken van vuurwerk, waardoor ze in paniek overal te pletter vlogen.


View Larger Map
De regio waar de haringen aanspoelden.

Lees ook:Angkor verloor gevecht tegen droogte
Lees ook:Maya’s veroorzaakten mogelijk eigen ondergang
Lees ook:Zou jij iemand laten sterven om vijf mensen te redden?
Lees ook:Slimme raven gebruiken gebarentaal in de liefde
Lees ook:Oude munt voor seks gevonden in Londen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.