Slechte slapers komen vaker op tijd

Foto: stock.xchng

Mensen die last hebben van slapeloosheid, komen vaker op tijd voor hun afspraken. Dat is de opmerkelijke conclusie van een Duitse studie.

 Wetenschappers vroegen vrijwilligers om in een slaapkliniek te overnachten. Daarbij noteerden ze de tijd dat de proefpersonen kwamen opdagen voor hun afspraken in de kliniek. Degenen die het slechtst sliepen, kwamen het vroegst.

Perfectionisme
In eerdere onderzoeken is  een verband gelegd tussen slapeloosheid en perfectionisme.  Altijd ruim op tijd komen is een vorm van perfectionisme en sluit daar dus goed bij aan. Het is nog wel de vraag hoe het verband in elkaar zit. Wordt slapeloosheid veroorzaakt door perfectionisme, of andersom? De onderzoekers willen nu weten of therapie tegen obsessief (perfectionistisch) gedrag helpt tegen slapeloosheid.  Als de patiënt dan steeds vaker te laat komt, zou het een goed teken kunnen zijn.

 

Lees ook:‘Lichaamsgeur verraadt persoonlijkheid’
Lees ook:Mogelijk nieuw wapen tegen resistente darmkanker
Lees ook:Maya’s veroorzaakten mogelijk eigen ondergang
Lees ook:Giftige algen gaven Hitchcock inspiratie voor The Birds
Lees ook:Vaccin met Nederlands aandeel helpt strijd tegen AIDS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.